Het aangehouden 'minder-is-meer concept': wij vertellen hoe wij het doen:

In deze chalet bouwden we een nieuw leven op. Door onze kennis van feng shui en ecologisch schilderen knapten we het huis zelf op en dachten hierbij 'out of the box'. Onze ervaringen tijdens ons tijdelijke verblijf op een zolder zorgden ervoor dat wij heel essentieel leerden leven, eten en wonen. Het huis werd helemaal opgeknapt en het toonde ons door zijn feng shui als in een stappenplan wat we in onze patronen en rugzak dienden los te laten en waarheen nieuwe paden leiden. Wij leerden er leven volgens het 'less is more principe' zonder leningen, helemaal schuldenvrij, heel eenvoudig, maar het bracht ons veel rust en tegelijk heel veel flexibiliteit.

 

Omdat het aanpalende pad loodrecht naar de chalet liep, en dit in feng shui als een giftige pijl is die naar het huis wijst, plaatsten wij een afsluiting om de energie af te buigen. Deze windrichting van het huis heeft ook te maken met de darmen. Wij ervaarden een verbetering van onze lekkende darm waar wij aan leden. Het is ons doel onze gezondheid te verbeteren en de darm, bakermat van onze gezondheid, dicht te zetten. Dit lukte ook door de aanwezigheid van natuur en grote bomen die ons in een permanent bosbaden brachten. Met de feng shui van ons huisnummer, dat wij opwaarts plaatsten om in een opwaartse spiraal in ons leven te komen, onderstreepten we nog meer dit gevoel.

 

We maakten een kippenren en onze kippen voorzien ons elke dag van lekkere en gezonde eitjes. Koken doen we zonder microgolfoven want die geeft negatieve stralingen maar we zetten onze kookpotten vaak op de kachel die in de winter een heerlijke gelijkmatige warmte verspreidt in de living. In een deel van de chalet is geen verwarming, waardoor wij vaak een kleine 'thermoshock' krijgen en waardoor onze immuniteit veel sterker is geworden. Mensen worden ziek van te hoge temperaturen in huis opgewekt door centrale verwarming...

 

Op een bepaald moment besloot Patrick de kleur oranje toe te voegen aan het huis. Eerst riep dit weerstand op. Het is een felle kleur... Maar ook de kleur van de hormonale chakra. Het gaf een boost aan ons hormonaal systeem. De betekenis en kracht van kleur is heel belangrijk in huis! Je kan er jezelf mee genezen Het doel van onze leefwijze is immers het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en geest terug aan te zetten. Afgelopen december maand besloten we het behang te verwijderen waar vogels op stonden en te vervangen door een ander behang waar ook de kleur geel in stak. We besloten ook dit behang in alle kamers van het huis terug te laten keren.

 

Dit was belangrijk om stilistisch gezien een verbinding te maken tussen alle kamers maar ook binnen in onszelf ons te verbinden met onze zonnevlecht (kleur geel). De feng shui werkte eerst hard door, het is als een accupunctuur naald die je uithaalt, eerst komt er veel pus mee en doet het pijn, maar nadien begint de energie stilaan beter te stromen. Patrick schilderde ook een gele zon, we lieten ons inspireren door de retro stijl uit de jaren '70. Deze gele zon zet ons stees in de zon (vitamine D opslag is super belangrijk!) en opent nieuwe deuren in ons leven. De spiegel hebben we toch weer weg gehaald want in feng huis leren we dat deze, als hij voor de deur geplaatst is, de energie die naar binnen komt, terug naar buiten kaatst. Niet goed dus!

 

We hebben een leuk terras op het zuiden en zitten daar vaak om 'orthomoleculair' te eten. Patrick is een heel goede kok en we eten nog maar twee keer per dag. Onze laatste maaltijd nemen we in de late namiddag en dan vasten we tot de volgende ochtend. Dit heeft als gezondheidsvoordeel dat de lever ontlast wordt en dat de slaap zeer goed is. We hebben ook al eens het carnivoor dieet gedaan met ons twee. We aten alleen vlees en vis, boter en eieren. Dit zette alle ontstekingen in ons lichaam uit. Raar maar waar!

 

We hebben in onze garage een eigen fitnessruimte gemaakt. We sporten op de nuchtere maag, 's morgens vroeg. Ofwel doen we een hittraining ofwel doen we aan krachttraining. Daarna volgt een ijskoud bad of koude douche gedurende 2 à 3 minuten. Goed voor de vetverbranding maar ook goed voor de bloedsomloop en het dichtzetten  van stress assen.

 

Onze kinderen kennen onze levenswijze en zijn er mee opgevoed. Ondertussen zijn ze het huis uit maar ze leven even geïnspireerd als wij en dat doet ons veel plezier. Ze staan sterk in het leven en hebben jong geleerd om met weinig veel te kunnen doen. Je ziet hier onze tafel mooi gedekt want we vierden onlangs Chinees nieuwjaar waarbij we onze wensen en dromen voor 2024 opgeschreven.

Je ziet hier ook onze oldtimer met het logo van onze eigen taartenlijn (Uncle Patrick) die Patrick zelf in het oranje heeft gelakt. Zo te leven geeft zoveel plezier. We zijn in onze eigen kracht gaan staan. We leven bewuster. We hebben onze eigen ziektes opgeruimd, ons bio-ritme hersteld. We hebben hier een persoonlijke ruimte ontworpen die ons als mens optimaliseert. We hebben een nieuwe sfeer gerealiseerd die zowel eenvoudig als slim is zodat dat iedereen hier wil zijn. Hier is geen ratrace. Gevolg: onze energie is verbeterd en gestegen, onze productiviteit ook alsook die van ons bedrijf.  Het is een duurzame manier van leven, puur en authetiek.

 

Hier stellen wij jou deze vragen die we ook aan onszelf stelden:

Wat heb je? Wat eet je? Wat denk je? Wat doe je?

 

Dit is het nieuwe wonen en eten. Het zengevoel kom je hier tegen. This is self care ten top. Ons huis is een plek van rust en creativiteit, waar we nieuwe energie opdoen, ons laten verrassen, onze verbeelding laten spreken en ons verbinden. Wij zijn eet-en woonstylisten op een speciale manier. Luxe is niet de basis hier, maar soberheid, dit is de nieuwe luxe.